Bondsvoorzitter Dwarka wacht op uitnodiging DA'91
11 Aug 2016, 16:38
foto
De bacovenindustrie maakt zware tijden door. (Archieffoto)


Dayanand Dwarka, voorzitter van de bond bij de Food and Agricultural Industries (FAI) afdeling Nickerie gaat geen enkel gesprek uit de weg. Hij vindt dat de uitnodiging voor het gesprek dan wel persoonlijk moet gebeuren en niet publiekelijk.

De bondsman reageert op de publiekelijke uitnodiging van DA’91-voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho aan zijn adres. Dwarka had het verslag van het bezoek van DA’91 aan Nickerie waarin was opgenomen dat arbeiders, onder wie vrouwen, van de FAI onderbetaald zijn, afgedaan als "klinkklare onzin." Hij noemde "dit soort uitlatingen om politiek te scoren ronduit verwerpelijk en walgelijk ."

De DA’91-voorzitter heeft een dringend beroep gedaan op Dwarka om erop toe te zien dat de vrouwen in het bedrijf niet minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Ze blijft erbij dat er sprake is overtreding van de wet op Minimumloon. De vakbondsleider vindt dat de reactie van Alihusain-Del Castilho gebaseerd is op horen zeggen en van elke waarheid is ontbloot. Hij adviseert haar om haar uitspraken met feiten te onderbouwen.

“Er is geen enkel personeelslid dat onder het minimumloon zit. Dat zou betekenen dat het bedrijf in overtreding is,” pareert Dwarka het commentaar van de politica. Hij zegt dat hij niet te veel woorden wil verspillen, maar de persoonlijke uitnodiging afwacht van de DA’91-voorzitter. Hij wil dat ze de pers ook uitnodigt bij dat gesprek. Ook zou ze het ministerie van Arbeid moeten uitnodigen.

Voor Starnieuws is deze kwestie hierbij beëindigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May