Portable Buildings winnaar Bouw- & Woonbeurs 2016
11 Aug 2016, 12:53
foto
Portable Buildings had een deel van een woonwijk geënsceneerd. (Foto's: René Gompers)


Het bouwbedrijf Portable Buildings is uitgeroepen tot de beste exposant van de Bouw- & Woonbeurs 2016. Het bedrijf heeft met het opzetten van een ‘mini buurt’ zijn innovatieve woningbouw aan de man gebracht. De ceremonie, het bekendmaken van de top vijf exposanten, is onderdeel geweest van de grootse woon-en bouwbeurs die op woensdag is afgesloten.

Organisator, Wierash Gangaram Panday, voorzitter van stichting Welzijn, is “dik tevreden” over het verloop van de zesde editie. Nummer twee zijn geworden Srenniw Architects en ABP NV (architectuur en bouwbedrijf), nummer drie Galaxy (woninginrichting), nummer vier The Loft (home-design en verlichting), nummer vijf BEM (beton- en steenbedrijf). Er is gelet op uitstraling, creativiteit, professionaliteit en presentatie.
Gangaram Panday vertelt dat het niet gemakkelijk is geweest om de top vijf samen te stellen. “Alle exposanten hebben hard hun best gedaan om de bezoekers van informatie te voorzien. Maar de top vijf heeft er een schepje bovenop gedaan,” legt hij uit. “Ze zijn geslaagd in het presenteren van de innovaties in de bouw- en woonwereld die ze aanbieden.”

Portable Buildings is een nieuw bedrijf dat zichzelf op de beurs aan de samenleving heeft gepresenteerd. Er is in samenwerking met andere deelnemers een ‘mini buurt’ opgezet, compleet met ingerichte huisjes, auto’s, fonteinen, beplanting, verlichting en bestrating. De specialiteit van het bedrijf is het opzetten van verplaatsbare huizen vanaf US$ 10.000. De woningen zijn voorzien van een stalen dak, hardhouten vloer, moderne keuken, water, elektra en airconditioning. “Op de beurs is gebleken dat er hiervoor meer markt is dan we hadden verwacht,” zegt Nizaad Bissumbhar, directeur van Portable Buildings. “Het is weer duidelijk geworden dat de woningnood in Suriname hoog is. Ik denk dat wij voor de mensen met een klein budget een redelijk goede oplossing hebben gevonden. Het huis wordt in de fabriek opgezet, wordt met een kraanwagen vervoerd naar het adres. Als men verhuist, tilt de kraanwagen de woning gewoon weer op en levert het netjes op het nieuw adres.”

Gangaram Panday merkt op dat de beurs bewezen heeft dat er een nog steeds een grote behoefte is aan informatie over wonen, bouwen en alles wat daarmee te maken heeft zoals veiligheid en verzekeringen. “We hadden eigenlijk minder bezoek verwacht vanwege de slechte economische situatie,” voegt hij eraan toe. Om dat op te vangen heeft de organisatie de beurs zoveel mogelijk proberen te belichten via radio en televisie. Hierdoor heeft de organisatie de mensen die niet op de beurs waren, toch kunnen bereiken. Aan de toegangskaarten van SRD 7,50 was als attractie ook een gratis lot verbonden om meer mensen binnen te krijgen. Met de aanpak heeft de organisatie het klaargespeeld om meer dan de 20.000 bezoekers van vorig jaar te krijgen. "De beurs heeft zijn waarde bewezen, we zijn dik tevreden.” Aan de bezoekers zijn verloot een visvijver, een cabana en een pergola, een overkapping waar langs er planten groeien.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May