Breaking news: Douanekoers van SRD 4,04 naar SRD 7,28
10 Aug 2016, 21:42
foto


De douane koers van SRD 4,04 voor de US$ is losgelaten. Vanaf donderdag is de koers marktconform. Dit heeft minister Gillmore Hoefdraad meegedeeld via de Nationale Voorlichtingsdienst. De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname is SRD 7,28 voor de US$. De brandstofprijs wordt geleidelijk aangepast. Minister Sieglien Burleson en haar collega Hoefdraad delen mee dat SRD 60 tot 80 miljoen per maand verlies is geleden door de koers van SRD 4,04 die gehanteerd werd. Vicepresident Ashwin Adhin kondigt in een NVD-video de inkomstenverhogende maatregelen aan.

Hoefdraad zei dat de Raad van Ministers besloten heeft om "de invoerrechten die men betaalt in SRD geprijsd zullen worden tegen de bestaande marktkoers". De basisgoederen zijn uitgezonderd en een heel groot gedeelte van de productiemiddelen, daar wordt er vrijstelling voor gegeven. "In principe zal het de brede lagen niet raken en zeer zeker de productie geen schade aanrichten," meent Hoefdraad.

De minister van Financiën geeft aan dat de huishouding van de Staat draaiende moet worden gehouden. Net als zijn collega van Handel en Industrie vindt Hoefdraad dat de verhoging van 20 cent op brandstof heel weinig is. Er wordt heel veel rekening gehouden met de situatie. "Daarom willen wij het zo licht mogelijk houden voor de mensen".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May