Korps Penitentiaire Ambtenaren neemt carwash in gebruik
10 Aug 2016, 16:06
foto
De in gebruik genomen carwash van het Korps Penitentiaire Ambtenaren is toegankelijk voor eenieder. (Foto: KPA)


Het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), heeft vandaag een carwash in gebruik genomen. Dit heeft te maken met het verzelfstandigingsproces. Eenieder mag gebruik maken van deze carwash die op het terrein van het hoofdkwartier staat van het KPA aan de Welgedacht A weg.

Het managementteam bestaande uit Carlo Palmtak, Otmar Ling en Aniel Ramadhin, respectievelijk de directeuren van de strafinrichting Hazard, Santo Boma en Duisburg, spreken de hoop uit dat de gemeenschap goed gebruik maakt van deze carwash. Het geld dat verdiend wordt, zal gebruikt worden voor projecten, die invulling geven aan het re-integratiebeleid van het ministerie van Justitie en Politie.

De Centrale Penitentiaire Inrichting bakt al geruime tijd zijn eigen broden. Met de komst van een grotere oven draait deze inrichting op volle kracht. De Centrale Penitentiaire Inrichting voorziet Nw Huis van Bewaring van broden en verkoopt ook broden voor het personeel.

De strafinrichting Hazard (Nickerie) is de vorige week gestart met het bakken van broden. De strafinrichting Duisburg zal de volgende week ook over een oven beschikken. Deze ontwikkelingen binnen de strafinrichtingen, geven aan dat zij niet meer afhankelijk zijn van leveranciers. De penitentiaire ambtenaren werkzaam op deze afdeling, zijn hiervoor getraind en doen aan kennisoverdracht. Minister Jennifer van Dijk-Silos juicht deze ontwikkeling toe en verwacht nog meer positieve ontwikkelingen van de strafinrichtingen, meldt de voorlichtingsdienst van KPA.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May