Veldkamp corrigeert onjuiste mededeling bij Krijgsraad
10 Aug 2016, 04:32
foto
De brief van advocaat Henk Veldkamp aan de president van de Krijgsraad.


Advocaat Henk Veldkamp heeft in een brief aan de president van de Krijgsraad zijn onjuiste mededeling over op de zitting van 5 augustus gecorrigeerd. Hij nam waar voor zijn collega Frank Truideman, die Etienne Boerenveen bijstaat in het 8 decemberstrafproces. Veldkamp zei dat Boerenveen wil dat het strafproces wordt voortgezet.

Er ontstond commotie na deze mededeling. Truideman heeft per ommegaande schriftelijk aangegeven aan de president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, dat de mededeling niet correct was. Zijn cliënt staat achter het besluit van de procureur-generaal om de zaak onmiddellijk te beëindigen. Deze instructie is in een resolutie van president Desi Bouterse gegeven aan het hoofd van het Openbaar Ministerie. Bouterse is hoofdverdachte in deze moordzaak.

Veldkamp schrijft in zijn brief dat hij geen uitdrukkelijke toestemming had van Truideman om namens hem mee te delen dat Boerenveen vervolging in de strafzaak wenst. Aan de Krijgsraad wordt verzocht om de mededeling op de zitting als niet gedaan te beschouwen. Indien nodig is Veldkamp bereid deze omissie op de zitting recht te trekken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May