Indonesië stelt sporttrainers beschikbaar
10 Aug 2016, 06:23
foto
Minister Faizal Abdoelgafoer ontvangt zijn Indonesische collega Imam Nahrawi en staf. (Foto: Sport en Jeugdzaken)


Indonesië heeft een Badminton en een Pencak Silat trainer ter beschikking gesteld van Suriname. Hiermee is de eerste stap gezet voor de uitvoering van afspraken tussen beide landen. Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken had een kennismakingsgesprek met zijn Indonesische collega Imam Nahrawi. De Indonesische minister hoopt dat de afvaardiging van de twee trainers zal zorgen voor betere prestaties, die op gegeven moment moeten leiden tot een wereldkampioenschap.

Met de voorzitter van de Surinaamse Badmintonbond, Redon Coulor, en lid van het interim bestuur van de Pencak Silat bond, Randy van Zichem, die ook aanwezig waren, worden afspraken gemaakt over hoe de trainers effectief in te zetten, door zoveel mogelijk verenigingen gebruik te laten maken van hun kennis. “De expertise van alle partners en actoren, maar vooral de landen waarmee er diplomatieke banden zijn, moet zo goed mogelijk gebruikt worden, zodat er geïnvesteerd kan worden in verbetering van elkaars sport en dat de successen die er geboekt worden met elkaar gedeeld kunnen worden. Na gesprekken met de bonden van de verschillende takken van sport zijn de wensen aangegeven als het gaat om het upgraden van kader, ik ben blij met deze eerste stap en weet dat de bonden er goed gebruik van zullen maken”, zei Abdoelgafoer.

Er zijn genoeg jongeren die hun skills willen verbeteren of anderen die professioneel aan de badmintonsport willen doen. "Het ontbrak vaak aan gespecialiseerde en getrainde coaches om deze jongeren op te leiden. Nu daar de trainer aan ons is aangewezen zullen wij de jongeren motiveren om de badmintonsport weer op te pakken,” zegt Coulor. De trainers zijn voor drie maanden in Suriname, onder coördinatie van het ministerie van Sport en jeugdzaken en de Indonesische ambassade. "Als bond zijn wij blij dat de belofte is nagekomen. We zullen nu snel met onze verenigingen na moeten gaan hoe we de trainers in kunnen zetten, daar wij nu ook in de fase van voorbereiding zijn om mee te doen met internationale Pencak Silat wedstrijden”, zegt Van Zichem.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May