Twee jaar en twee maanden voor diefstal en mishandeling
09 Aug 2016, 20:32
foto


Tegen Max. A. heeft kantonrechter Sieglien Wijnhard een celstraf van twee jaar en twee maanden onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd. De veroordeelde had bij een carwash gewerkt. Na enige tijd probeerde hij het voertuig van zijn werkgever te stelen, terwijl de vrouw achter het stuur zat. Zij moest enkele slagen incasseren en werd mishandeld.

Hij nam geld en goederen van de vrouw weg. De veroordeelde had een volmondige bekentenis afgelegd. Een deel van het geld had hij te eigen bate gebruikt en de rest heeft de benadeelde terug. Max A. beweerde dat de vrouw hem niet betaalde voor zijn werk en dat hij haar daarom een lesje wilde leren. Volgens de kantonrechter komt zijn verhaal ongeloofwaardig over, omdat het niet logisch is dat hij onbetaald door zou blijven werken bij haar.

Het Openbaar Ministerie had in deze zaak twee jaar en zes maanden geëist. De veroordeelde had een goede proceshouding. Het bewijs voor beroving middels geweld is geleverd. De kantonrechter merkte op dat nergens gebleken is dat de vrouw Max A. niet had betaald.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May