DA’91 voorzitter nodigt vakbondsleider uit voor gesprek
09 Aug 2016, 18:48
foto


(Aangeboden)

In reactie op het commentaar van de vakbondsleider van de FAI, op het verslag van DA’91s recent bezoek aan Nickerie wenst de politieke partij aan te geven dat slechts de klachten van arbeiders bij FAI zijn verwoord. Dit behoort tot de taak en verantwoordelijkheid van de politiek, wij moeten de kwetsbaren een stem geven. Natuurlijk zijn wij ook beschikbaar om van gedachten te wisselen met de vakbondsleider, vooral als hij een iets andere zienswijze heeft met betrekking tot deze zaak.

DA’91 gaat altijd voor behoud van arbeidsplaatsen en tegelijkertijd menswaardige arbeidsvoorwaarden. Uit hoofde daarvan wenst DA’91 te benadrukken dat een 'eerlijk loon', wel moet voldoen aan de minimumloon vereisten.
DA'91 wenst de arbeiders en de vrouwelijke arbeider erop te wijzen dat bij een minimumuurloon die zij zouden verdienen van SRD.40 (SRD 40/8=SRD 5 per uur) dit ONDER het wettelijke minimumloon is. Wij doen een beroep op dhr. Dwarka het bedrijf op te roepen zich te houden aan de wetMinimumuurloon dat de volgende fasen van invoering kent:
1 januari 2015 – SRD 4,29 per uur
1 januari 2016 – SRD 5,22 per uur
1 januari 2017 – SRD 6,14 per uur

Het lastige in de reactie van dhr Dwarka is dat de vakbondsleider de lage lonen niet ontkent maar dit probeert goed te praten door aan te geven dat het bedrijf in moeilijk vaarwater is gekomen. DA’91 gaat voor behoud werkgelegenheid en menswaardige arbeidsvoorwaarden. Wij zijn van mening dat de crisis niet mag worden afgewenteld op de ruggen van arbeiders en kwetsbaren. Zij zijn immers niet de oorzaak van de crisis.

Voorts doet DA’91 een dringend beroep op dhr. Dwarka erop toe te zien dat de vrouwen niet minder uitbetaald worden dan hun mannelijke collega’s. Indien dit het geval zou zijn, is het een onacceptabele en ontoelaatbare loondiscriminatie. Als vrouwelijke partijleider, is dit een zaak waar de voorzitter van DA’91 overal en altijd bijzondere aandacht aan zal besteden.

DA’91 zal uiteraard geen enkel bedrijf in gevaar brengen, zeker niet in deze moeilijke periode. Wanneer de heer Dwarka dus roept waar DA’91 was in de moeilijke tijden van het bedrijf, willen we hem herinneren dat het juist mede door het beleid ondersteund en gevoerd vanuit DA’91 middels de toenmalige minister van PLOS, Dr. Rick van Ravenswaay, is dat er EU fondsen voor de agrarische sector zijn vrijgemaakt. Dit is hetgeen dat in de moeilijke tijden waar de heer Dwarka naar refereert voortgang van het bedrijf mede heeft gegarandeerd. Vanwege de ondertekening van de EPA in 2008, gaan er vandaag de dag jaarlijks 3000 containers met FAI bacoven invoerrechten vrij naar Frankrijk. Dit levert het land jaarlijks rond de USD 280 miljoen op. Mede dankzij DA’91’s beleidsvoering is het voortbestaan van FAI gegarandeerd.

DA'91 zal er zijn daar waar er onrechtvaardigheid heerst. DA'91 zal in het belang van het ondernemerschap en de arbeiders haar professionalisme ter beschikking stellen indien dhr Dwarka als vakbondsleider dat op prijs stelt.
Als verantwoordelijke politieke partij zullen wij voortgaan met een stem te geven aan de kwetsbaren, maar zeker ook luisteren naar vakbondsvoorzitter als hij er anders tegenaan kijkt. Het is mede vanuit die opvatting, dat de voorzitter van DA’91 dhr. Dwarka uitnodigt voor een gesprek.
DA’91 verwacht dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Als er offers gebracht moeten worden moet dat beginnen bij de huidige bestuurders en hun vrienden die door wanbeleid ons land richting afgrond brengen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May