Suripop-organisatie krijgt 1,4 ha terrein
07 Aug 2016, 00:33
foto
Minister Steven Relyveld van RGB overhandigt de toewijzingsbeschikking aan Frank Cameron, voorzitter van de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur. (Foto: René Gompers)


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), heeft een lang gekoesterde wens van Frank Cameron, voorzitter van de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, in vervulling doen gaan. Hij heeft zaterdagavond een toewijzingsbeschikking gekregen van een stuk terrein van 1,4 ha aan de Sohawanweg in Paramaribo.

De bewindsman overhandigde Cameron de grondpapieren, voordat het componistenfestival in de Anthony Nesty Sporthal begon. Cameron is nog niet tevreden met het terrein alleen. Hij hoopt dat de volgende editie van Suripop gehouden kan worden in het cultureel paleis dat opgezet zal worden. Hij sprak de hoop uit dat de regering de organisatie zal ondersteunen met het bouwen van het paleis waar muziekevenementen kunnen worden gehouden.

Jaren geleden werd de toezegging gedaan dat Suripop een stuk terrein zou krijgen. Cameron heeft alle deuren plat gelopen om gedaan te krijgen dat de woorden in daden worden omgezet. Relyveld is blij dat de wens nu vervuld is. Hij is een liefhebber van muziek en is een fan van 'Suripop'. Hij is ook jurylid van de 19e editie van Suripop.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May