Zesde Peacock Bass Tournament op Stuwmeer
06 Aug 2016, 18:23
foto
Cesare Calor (nu wijlen) met een spectaculaire vangst.


Dit weekend is er extra bedrijvigheid op het Stuwmeer. Het Peacock Bass Tournament 2016 wordt zondag voor de zesde maal gehouden. Het gaat om het grootste visvangsttoernooi van de regio. Meer dan 50 boten met ongeveer 200 deelnemers doen dan mee aan het evenement.

Simone Reeder, directeur van Fish Finder en organisator van dit evenement, is het niet makkelijk om de prijs, een grote 15 ft boot met een buitenboord motor, in de wacht te slepen. Wie de grootste, levende vis vangt, mag zich de winnaar noemen van het Peacock Bass Tournament.

Cesare Calor die in januari van dit jaar omgekomen is tijdens vliegtuigongeluk is met dit tournament gestart. Het idee hierachter is vooral om stroperij tegen te gaan, zegt Reeder. Calor heeft in Suriname geïntroduceerd het concept van ’selective harvest'. Dit betekent volgens Reeder vang of verbruik wat je nodig hebt en laat de rest weer het water in. Reeder zegt dat hiermee ook wordt getracht om ecologische systemen niet te verstoren.

Het Peacock Bass Tournament, een jaarlijks terugkerend evenement, trekt nationaal en internationaal veel deelnemers. Calor heeft iets voor Suriname achtergelaten en dat is één van de grootste vistoernooien van de regio. Tijdens dit toernooi wordt Calor herdacht.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May