Vervoerders schoolkinderen vrijdag uitbetaald
06 Aug 2016, 02:36
De bus- en boothouders zijn vrijdag betaald voor de diensten die zij geleverd hebben in juni. Maandag zal het schoolvervoer worden genormaliseerd, zegt Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van van Bus- en Boothouders in Suriname, aan Starnieuws.

De Centrale Betaaldienst heeft de stukken donderdag gestuurd naar de bank. Toen was er nog geen opdracht aan de banken gegeven om over te gaan tot uitbetalen. Zonder fiat kunnen de bankinstellingen niet handelen, legt Themen uit. Hij vindt het jammer dat kinderen uit de districten en het binnenland zijn gedupeerd. Juist zij hebben extra steun nodig om ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren, ontwikkelingsmogelijkheden te benutten.

Themen hoopt dat dit de laatste keer is geweest dat er actie gevoerd moest worden om aan geld te komen. De bus- en booteigenaren hebben ook verplichten naar hun medewerkers toe. Ook zij moeten hun gezinnen onderhouden. De OBS gaat ervan uit dat de betaling over de maand juli en augustus vlot zullen verlopen.

Intussen is de achterstand bij het Nationaal Vervoersbedrijf van zes maanden ingelopen. De bushouders moeten nog een maand achterstallig geld ontvangen. Themen hoopt dat de betaling nu gewoon op tijd plaatsvindt, waardoor de samenleving niet wordt gedupeerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May