PLO en actiecomité proberen elkaar te vinden
05 Aug 2016, 20:15
De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) en het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders doen een poging om de strijdbijl te begraven. In een gesprek met elkaar zijn partijen overeengekomen om een absolute persstilte van drie weken in acht te nemen.

Alle particuliere lijnbushouders worden in de gelegenheid gesteld het lidmaatschap van de PLO aan te vragen. De afhandeling van deze aanvraag moet binnen twee weken zijn geschied. Ook is afgesproken dat bij de inschrijving een contributie van een half jaar vooruit wordt betaald. Het lidmaatschap wordt persoonlijk aangevraagd en moet er SRD 100 worden betaald voor contributie en inschrijving.

De overeengekomen punten tussen het voltallig PLO-bestuur onder leiding van John Mahadewsing en de ‘Actiecomité PLO’ onder aanvoering van Suraj Sahadewlall zijn vastgelegd in een verklaring. Al geruime tijd zijn er spanningen tussen de twee partijen. De ontevredenheid onder de bushouders is ook groot. Sahadewlall stelt zich op het standpunt dat de PLO nog geen honderd van de 1.300 bushouders vertegenwoordigt en “moeilijk doet over het op korte termijn toelaten van nieuwe leden.” Hij plaatste ook vraagtekens bij de pomp aan de Van ’t Hogerhuysstraat die toebehoorde aan het PLO-bestuur, maar nu in handen is van een Chinese ondernemer. De actiegroep was van plan met een meerderheid het PLO-bestuur af te zetten. John Mahadewsing is al ruim twaalf jaar voorzitter van de PLO.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May