Surinaamse sporters willen het beste resultaat neerzetten
05 Aug 2016, 18:22
foto
De zes sporters geflankeerd door miss Tropical Beauty Suriname Jaleesa Pigot en 2nd runner up Natalie Sahit. (Foto: SportXmagazine Suriname)


Anthony Nesty heeft in 1988 in Seoul bewezen dat een klein land als Suriname in staat is om goud te behalen op de Olympische Spelen. Hij is tot nu toe de enige medaillewinnaar van Suriname. De zes topatleten die zullen optreden in Rio hopen hierin verandering te brengen. Zij zijn gemotiveerd en hebben aangegeven alles te zullen geven tijdens de wedstrijden.

De badmintonner Sören Opti zal vanavond namens Suriname de vlag dragen bij de openingsceremonie. De zwemmers Renzo Tjon A Joe, Evita Leter en Judoka Yigal Kopinsky zijn al in Rio, terwijl de atleten Jurgen Themen en Sunayna Wahi zondag uit Suriname vertrekken. Zij komen iets later in actie.

De Surinaamse delegatie staat onder leiding van Oscar Brandon. Namens het Surinaams Olympisch Comité zijn voorzitter Guno van der Jagt en secretaris-generaal Astra Singh ook in Rio. De coaches Fred Lobman, Yash Daryanani, Irfan Djabar en Johan Nekrui maken ook deel uit van de delegatie. Nesty is eveneens aanwezig in Rio om de zwemmers bij te staan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May