Zes jaar voor vader die bloedeigen dochters misbruikte
05 Aug 2016, 01:54
foto


Tegen Rudolf N. heeft kantonrechter Sieglien Wijnhard een celstraf van zes jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd. Zij acht het bewezen dat de man op verschillende tijdstippen zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. Bij het plegen van de seksuele handelingen heeft de man geen geweld gebruikt. Het oudste kind raakte zwanger van hem.

Officier van justitie, Claudia Bruining, had een celstraf van acht jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. De moeder verklaarde dat zij eerder van het werk thuiskwam. Ze zag haar jongste dochter rennen naar de kamer, terwijl zij alleen haar ondergoed aanhad. Ze lag op het bed te huilen. De moeder vroeg haar wat er was, maar ze gaf geen antwoord. De vader vertelde dat zij iets voor hem in zijn mobiele telefoon moest regelen. De moeder geloofde het verhaal niet en vermoedde dat er iets ernstigs aan de hand was. Ze deed aangifte bij de politie.

Bij de politie vertelde de man dat hij haar had betast. Doordat de moeder thuiskwam, kon hij zijn voornemen niet uitvoeren. Volgens de verdachte las hij liefdesberichten in de mobiele telefoon van zijn dochter. Hij was bang dat zij seks zou bedrijven en zwanger zou raken. Daarom wilde hij zelf seks met haar hebben. Zijn oudere dochter had hij reeds twee keren verkracht. Bij de derde keer vluchtte zij naar haar tante. Inmiddels is zij getrouwd en heeft drie kinderen. Maar, de trauma blijft haar achtervolgen. Zij had haar moeder toen niets verteld, omdat ze aan de andere kinderen dacht. De vader was de kostwinner thuis en ze zijn arm. De officier bleef erbij dat een vader zijn dochters moet beschermen. De verdachte heeft hen juist vernietigd.

Rudolf N. bleef ontkennen, totdat hij op de rechtszitting geconfronteerd werd met de dochters. Toen gaf hij het feit toe. Advocaat Georgette Leter die de verdachte bijstaat, voerde aan dat het feit op geen enkele wijze goed te praten is. Ze vroeg zich af wat een vader ertoe drijft om seks met zijn dochters te hebben. Volgens haar is er íets goed mis met de verdachte. Hij is kostwinner geweest, waardoor zijn gezin het bijzonder moeilijk heeft nu.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May