SMS-werknemers sluiten de poort
04 Aug 2016, 11:07
foto
Chaotische situatie bij SMS hoofdkantoor en pier. (Foto: Ala-D Media)


Werknemers bij de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) zijn het meer dan beu dat zij nog geen salaris over juli hebben ontvangen. Hun medische verzekering is ook niet in orde. Elke maand is het weer hopen en bidden dat het geld is overgemaakt. De poorten van het hoofdkantoor, die ook toegang bieden tot de SMS-pier zijn gesloten door de ontevreden werknemers.

De subsidie aan het bedrijf is ook al enkele maanden niet betaald. De werknemers vinden dat er nu duidelijkheid moet komen. Zo kan het niet langer verdergaan. Zij hebben het werk uit protest verlaten.

Door de actie van de bond konden de unithouders op de pier niet naar binnen. Ook medewerkers van het ministerie van Regionale Ontwikkeling die op het terrein gehuisvest zijn, konden niet naar hun werkplek. De directie van SMS zegt begrip te kunnen opbrengen voor de situatie van de werknemers. De subsidie voor het tweede kwartaal is nog niet uitbetaald, waardoor de gevolgen hiervan merkbaar zijn. Er is nog geen zicht op een oplossing.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May