Assembleedelegatie naar vergadering ParlAmericas
03 Aug 2016, 15:54
foto


Een delegatie van De Nationale Assemblee onder leiding van voorzitter Jennifer Geerlings-Simons is vandaag vertrokken naar Panama City. Daar zal een vergadering bijgewoond worden van ParlAmerica's. Vicevoorzitter Melvin Bouva om meer informatie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de vergadering gaat over klimaatsverandering en wat de rol van parlementen is bij wetgeving.

Behalve Simons zijn ook meegereisd de Assembleeleden Asiskumar Gajadien (VHP) en Frederik Finisie (NDP). Bouva merkt op dat de volksvertegenwoordiging minimaal deelneemt aan buitenlandse vergaderingen. De delegatie is in het weekend weer terug.

Klimaatverandering heeft enorme gevolgen voor Suriname. Bouva wijst onder andere naar de situatie te Weg naar Zee en Coronie. Tegenwoordig heeft Suriname ook te maken met hevige rukwinden, waarbij veel schade wordt geleden aan woningen en het elektriciteitsnet.

Suriname is een risicoland. Op de vergadering van ParlAmericas wordt besproken wat parlementen kunnen doen om de wetgeving aan te scherpen. Er wordt ook gekeken naar voorbeelden waar met succes maatregelen zijn getroffen. De rol van de parlementen zal onder de loep worden genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May