‘Op zoek naar rebellen in de Surinaamse Kunst’
03 Aug 2016, 07:53
foto
Kwakoe;Kurt Nahar


Op de Thursday-night-feature van Readytex Art Gallery presenteren Chandra van Binnnendijk en Marieke Visser wat hun zoektocht naar rebellen in de Surinaamse kunst, opleverde. De schrijvers stellen dat Suriname geen artistiek klimaat heeft waarin prikkelende debatten plaatsvinden. Noch is er een levendig forum voor dynamische zienswijzen en kritieken. Toch blijkt de beeldende kunst zeker geen gezapige bedoening.

Van Binnendijk en Visser laten in hun presentatie zien dat er wel degelijk ook kunst gecreëerd wordt die niet gemakkelijk past in de gangbare modellen voor hedendaagse kunst. Gemaakt door kunstenaars die dwars liggen op wat de gevestigde orde acceptabel acht.

Tijdens deze Thursday-night-feature wordt gekeken naar beeldende kunstenaars die buiten ‘the main stream’ zijn getreden. De schrijvers brengen met deze avond een ode aan de rebellen. De ruimte op de begane grond van de galerie wordt speciaal voor de presentatie, en gebaseerd op het thema, ingericht met kunstwerken gekozen door Chandra en Marieke en het personeel van Readytex Art Gallery.

Om 19:30 uur begint de presentatie (met slide-show) van Chandra van Binnendijk & Marieke Visser. Readytex Art Gallery, Steenbakkerijstraat 30.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May