Rust teruggekeerd bij EBS
01 Aug 2016, 11:29
foto
Steve Geerlings, tevreden met het bereikte resultaat. (Foto: Raoul Lith)


De rust is teruggekeerd bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De leden van de EBS-werknemersbond (OWOS) zijn tevreden met het resultaat dat bereikt is door het bestuur onder leiding van Steve Geerlings. Alle werknemers zullen SRD 500 loonsverhoging krijgen vanaf deze maand. Kinderbijslag en studietoelage zijn ook verhoogd. Andere toelagen zijn hetzelfde gebleven.

Geerlings zegt aan journalisten dat de EBS'ers ook hebben ingeleverd. De 3.000 kilowattuur (kWh) per maand aan stroom is teruggebracht naar 1.500 kWh. Hierop krijgen de werknemers 80% korting, maar nu op basis van het tarief dat voor eenieder in het land geldt. De vakbondsleider benadrukt dat bewust voor gekozen is om een vast bedrag aan loonsverhoging te vragen in plaats van een procentuele verhoging. "Nu zijn vooral personeelsleden met lagere inkomens geholpen," stelt Geerlings.

De vakbondsleider is raadsadviseur Ramon Abrahams en de voorzitter van de raad van commissarissen, Patrick Peneux, dankbaar voor het resultaat dat bereikt is. Algemeen directeur Rabin Parmessar is uitlandig. De directie is ook akkoord gegaan met het uiteindelijke resultaat. Afhankelijk was de Bemiddelingsraad ingeschakeld door de directie, waarop de bond een actie voor maandag had aangekondigd. Geerlings benadrukt dat het niet nodig was om de Bemiddelingsraad in te schakelen omdat de onderhandelingen volgens hem niet waren vastgelopen.

Het personeel is zich er bewust van dat de subsidie door de Staat afgebouwd moet worden. Volgens Geerlings had dat al twintig jaar geleden moeten zijn gebeurd. Geen enkele regering heeft het durven aanpakken. De bondsvoorzitter vindt dat er een misvatting is over EBS'ers. De mensen werken keihard. "Het is hier geen zeven-even. Er wordt hier hard gewerkt." De werknemers zijn vanmorgen na een algemene ledenvergadering tevreden aan de slag gegaan.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May