Bond en directie EBS bereiken principe-akkoord
31 Jul 2016, 21:24
foto


De aangekondigde actie van de EBS Werknemers Organisatie (OWOS) voor maandag, wordt afgeblazen. Zondagavond is er een principe-akkoord bereikt met de directie van de EBS. Het resultaat wordt maandagochtend voorgelegd aan de leden.
De directie van EBS en de bondsvoorzitter Steven Geerlings delen in een persbericht mee dat partijen elkaar hebben gevonden.



De EBS en OWOS hebben de afgelopen maanden onderhandeld over de collectieve arbeidsovereenkomst. Er was geen overeenstemming bereikt over de loonsverhoging en enkele secundaire eisen. De directie besloot de Bemiddelingsraad in te schakelen om uit de impasse te geraken. De OWOS kondigde hierop een algehele staking aan voor maandag.

Directie en bond delen mee dat het afgelopen weekend de plooien tussen EBS en OWOS zijn gladgestreken. Er is overeenstemming bereikt over de resterende punten. Aangegeven wordt dat de reeds ingeslagen weg van bezuinigingen moet worden voortgezet. In het licht van de bezuinigingen die per januari 2017 rond moeten zijn, is de principe-overeenkomst getekend.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May