Suriname haalt minimumeisen fiscale transparantie niet
30 Jul 2016, 15:00
foto


Het begrotingsvoorstel en de jaarverslagen van Suriname zijn niet beschikbaar. Noodzakelijke details ontbreken in de budget documenten over de toewijzingen aan en de winst van staatsbedrijven. In het nieuwste Fiscal Transparancy Rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt Suriname in de rij genoemd van landen die niet hebben voldaan aan de minimumeisen voor fiscale transparantie.

Het rapport zegt ook dat de informatie in de begroting niet volledig betrouwbaar is en dat de Rekenkamer van Suriname gedurende meerdere jaren geen controles heeft uitgevoerd. Volgens de Verenigde Staten kan de fiscale transparantie van Suriname verbeteren als hij zijn begrotingsvoorstel en jaarverslagen publiceert, meer details brengt in de begroting over de toewijzingen aan en de winst van staatsbegrotingen en de begrotingsverslagen openbaar maakt. Ook zou Suriname de controles van de overheidsjaarrekeningen moeten voltooien en deze onderzoeksrapporten binnen redelijke termijn moeten publiceren.

Bij het maken van zijn jaarlijkse Fiscal Transparany Rapport kijkt de VS naar beschikbaarheid van de belangrijkste begrotingsdocumenten, naar de volledigheid van deze documenten en naar de betrouwbaarheid ervan. De transparantie wordt beoordeeld op de processen voor de gunning van overheidsopdrachten en vergunningen voor de winning van natuurlijke hulpbronnen. Voor de Latijns-Amerikaanse en de Caribische regio hebben ook Belize, Haïti en Ecuador niet voldaan aan de minimale eisen van de fiscale transparantie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May