Dc Coronie: Geen politiek bedrijven onder werktijd
21 Jul 2016, 14:04
foto
Het rondschrijven van de districtscommissaris.


Districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh heeft het personeel van het commissariaat Coronie schriftelijk een waarschuwing gegeven. Hij accepteert het niet dat er op het werk mogelijkerwijs activiteiten plaatsvinden en uitspraken gedaan worden in de politieke sfeer.

"Ik wil u er hierbij op wijzen dat deze zaken niet getolereerd zullen worden en dat er bij constatering dat deze wel plaatsvinden, zware sancties getroffen zullen worden tegen betrokkenen," zegt de dc in een rondschrijven.

Joeloemsingh om een toelichting gevraagd, laat Starnieuws weten dat mensen een eigen mening of politieke kleur mogen hebben, maar op de werkvloer is iedereen ambtenaar. Er mag geen politiek bedreven worden tijdens het werk, benadrukt hij. De dc vindt niet dat het hier gaat om een beperking van vrije meningsuiting.

Ook Assembleelid Remy Tarnadi (NDP) bevestigt dat mensen van de oppositie in uniform openlijk politiek bedrijven. ""Zij mogen in hun vrije tijd politieke activiteiten bedrijven, maar niet tijdens werktijd," benadrukt hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May