Stutgard: Breeveld en Aaron mogen ook niet meedoen
21 Jul 2016, 01:42
foto
Ricky Stutgard, hoofdbestuurslid DOE


Ricky Stutgard, hoofdbestuurslid van DOE, zegt dat voorzitter Carl Breeveld en ondervoorzitter Marilyn Aaron niet mogen deelnemen aan de bestuursverkiezingen die binnenkort in de partij gehouden worden. Jong DOE had eerder gesteld dat er alles aan gedaan zal worden, opdat Regilio Dodson niet meedoet met de bestuursverkiezingen. Overigens zou Dodson op basis van de statuten geen zitting kunnen hebben in het bestuur, omdat hij een ministersfunctie bekleed.

Op basis van de statuten kunnen Breeveld en Aaron niet deelnemen aan de bestuursverkiezingen. Breeveld is Assembleelid, terwijl Aaron lid is van de Staatsraad. Aaron mag zich volgens Stutgard niet verkiesbaar stellen aangezien zij tenminste drie zittingsperioden aaneengeloten, bestuurslid is. Volgens de statuten mag iemand maximaal drie perioden zitting nemen in het hoofdbestuur.

"Breeveld kan overigens niet terugkomen als voorzitter van de politieke partij DOE, omdat de statuten duidelijk aangeven dat je slechts twee perioden dezelfde functie in het hoofdbestuur mag bekleden. Ook de ondervoorzitter (zij is sowieso eruit), de penningmeester en de secretaris kunnen niet terugkomen in dezelfde functie. Ze hebben allen al twee zittingsperioden achter de rug. Omdat ethiek, waarden, normen en transparantie de sterke kanten van de DOE partij zijn, is het verwachtbaar dat men zich zal houden aan de statuten," stelt Stutgard.


Artikelen statuten
Het Hoofdbestuur (Artikel 14 lid 4): Leden van de Partij die zitting hebben in de Regering, de Staatsraad en De Nationale Assemblee, mogen geen zitting hebben in het Hoofdbestuur.

Zittingsduur hoofdbestuursleden (Artikel 15 lid 1 en 2): De leden van het Hoofdbestuur zijn na het verstrijken van de zittingsperiode direct herkiesbaar, met dien verstande dat zij niet meer dan twee zittingsperioden in dezelfde functie mogen dienen. De leden van het Hoofdbestuur mogen niet langer dan drie zittingsperioden in totaal zitting nemen in het Hoofdbestuur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May