Officieren en onderofficieren KPS willen bond oprichten
21 Jul 2016, 05:55
foto


Een groep officieren en onderofficieren van het Korps Politie Suriname (KPS) neemt initiatieven om een eigen bond op te richten. Ongeacht de rang zijn politieagenten lid van de Surinaamse Politie Bond (SPB). De initiatiefnemers van de Vereniging van Officieren en Onderofficieren bij het KPS stellen dat jongeren onder leiding van Raoul Hellings op 'zeer laakbare en indisciplinaire manier' propaganda hebben gevoerd. Deze verkiezing is door de Vernieuwingsbeweging gewonnen.

Volgens de initiatiefnemers zouden velen binnen het KPS zich niet laten vertegenwoordigen. De eerste gedachten van deze groep is op papier gezet als een discussiestuk, dat uitgelekt is. De initiatiefnemers vinden dat overgegaan zal worden tot oprichting van een eigen bond van midden- en hoger kader, nu Hellings en zijn team het bestuur van de SPB overneemt.

Starnieuws verneemt dat tot vandaag er ruimte is om bezwaar in te dienen tegen de uitslag van de verkiezingen. De volgende week zal op een algemene ledenvergadering de hamer worden overgedragen aan het bestuur-Hellings. De initiatiefnemers willen zo snel mogelijk overgaan tot de oprichting van de organisatie. Er wordt een startkapitaal van minimaal een half miljoen verbonden aan deze vereniging. Gestreefd wordt om binnen twee maanden de organisatie op te richten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May