Abdoel vuurt vragen over financiële situatie af op regering
19 Jul 2016, 08:38
foto
Amzad Abdoel heeft indringende vragen gesteld over de financiële situatie van het land en de hoogte van de staatsschuld. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) heeft maandag diverse kritische vragen gesteld aan de regering over de financiële situatie. Diverse andere Assembleeleden grepen het agendapunt 'Ingekomen stukken' aan om te wijzen op de vele achterstallige betalingen. Abdoel wil weten hoeveel openstaande reçu's er nog zijn en hoe groot de betalingsachterstand op dit moment is.

Het Assembleelid voerde aan dat diverse vragen al eerder gesteld zijn, maar de antwoorden blijven uit. Hij vuurde de vragen af op de regering.
- Mogen wij weten hoeveel openstaande subsidie-aanvragen er zijn en wat het totaal bedrag is?
- Mogen wij via u voorzitter van de regering de maandelijkse realisatiecijfers krijgen van de verschillende ministeries?
- Mogen wij weten of voor deze maand de uitbetaling van de vakantiegelden vooral gegarandeerd is, want wij horen verschillende geruchten, voorzitter.
- Waar zijn de CLAD-rapporten die wij hadden opgevraagd?

Abdoel merkte, zich richtend tot Assembleevoorzitter Jennifer Simons, op dat er een schrijven door haar gestuurd is naar de vicepresident. "Wij hebben nooit een antwoord daarop gehad", betoogde de volksvertegenwoordiger. Hij haalde aan dat vooral voor de commissie staatsuitgaven deze antwoorden van belang zijn. "Kunnen wij a.u.b. antwoord op ons schrijven krijgen voorzitter, zodat de commissie Staatsuitgaven beter kan functioneren!"

Het Assembleelid wil ook de realisatiecijfers hebben van de individuele ministeries. "Hoeveel werken zijn gegund, aan wie zijn de werken gegund, voor welke bedragen. Kunnen wij dat overzicht ook van de verschillende ministeries krijgen?" Hij deed een dringend beroep aan de regering om antwoord te geven, want de commissie Staatsschuld, die hij ook voorzit, heeft een rapportageplicht naar De Nationale Assemblee. "En wij willen ons werk correct doen!"

De Assembleevoorzitter heeft de regering dringende aandacht gevraagd voor de kwesties die aan de orde zijn gesteld door Abdoel.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May