Advocaat Ferdinand: Toestand rechtszaal is beschamend
19 Jul 2016, 00:36
foto


Voor raadsman John Ferdinand was de muffe geur van de rechtszaal op de zitting van maandag de laatste druppel die de emmer deed overlopen. De advocaat moest zijn pleidooi houden, maar het moest hem echt van het hart om de toestand van de rechtszaal eerst aan te kaarten.

“De toestand van de rechtszaal is erg. De muffe geur en vochtige grond zorgen voor een zeer ongezonde situatie. Als je binnenkomt, ruik je het meteen. Maar, als je een tijdje hier bent, dan ruik je het niet meer. Het kan nooit goed zijn voor onze gezondheid”, concludeerde de raadsman.

In zijn ‘pleidooi’ voerde hij aan dat de vochtige grond voor allerlei onhygiënische zaken zal zorgen. Hij vroeg zich af wanneer de Staat zal investeren in de rechtsstaat. “Ik spreek schande uit. Kijk hoeveel mensen in de rechtszaal komen. Ook komen er buitenlanders: rechters, officieren en anderen die dan in zo een situatie moeten zitten. Daarnaast is het ook niet te doen voor onze officieren, collega’s, rechters en anderen die hier zijn. Bij een regenval loopt alles onder. Hoe kijken bijvoorbeeld buitenlanders hiertegen aan? Dit is heel beschamend”, merkte Ferdinand op.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May