Raadsman Ferdinand vindt strafeis OM bijzonder zwaar
19 Jul 2016, 17:23
foto


Advocaat John Ferdinand heeft op de rechtszitting van maandag gepleit voor zijn cliënt Fayzel A. Het Openbaar Ministerie had een strafeis van twee jaar geëist in deze zaak. “Ik ben erg geschrokken van de strafeis van de officier. Deze is bijzonder zwaar, omdat de verdachte voor de rest van zijn leven gehandicapt is. Zijn pols hing aan stukjes vel en hij is ook gekapt aan zijn been. De verdachte heeft reeds vergelding gekregen en het OM legt hem nog eens twee jaren voor een poging tot inbraak op”, voerde de raadsman aan.

De verdachte poogde samen met K.S. een inbraak te plegen aan de Anuradhaweg, een zijstraat van de Tout Luit Fautmiddenweg. Omstanders hebben ingekapt op de man. Hij werd gekapt aan zijn pols en been. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Ferdinand voerde aan dat zijn cliënt een goede proceshouding heeft gehad en alles eerlijk verteld heeft. Hij was van plan een inbraak te plegen toen hij opgemerkt werd door een meisje. Buurtbewoners hebben zich toen verzameld en de verdachte werd mishandeld.

Ferdinand merkte op dat er tegenstrijdige verklaringen zijn afgelegd door enkele omstanders. De verdachte had shutters weggehaald, maar had nog niets weggenomen. De zenuwen aan zijn gekapte hand functioneren niet meer en hij kan slechts zijn duim nog gebruiken. De verdachte was eerder al gevonnist voor diefstal middels braak. Hij heeft toen een jaar gezeten in het cellenhuis. De raadsman kan niet snappen dat hij nu voor een poging tot inbraak zo zwaar is gestraft, terwijl de man al door omstanders voor zijn leven is verminkt.

Ferdinand toonde foto's van de verdachte aan de kantonrechter. Die foto’s waarin duidelijk te zien is hoe de verdachte gekapt was, circuleerden op Facebook. Ook wil de raadsman een medische verklaring van de specialist waarin vastgesteld kan worden wat de genezingsduur zal zijn en of hij ooit zal genezen.
Het verzoek van de advocaat om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te schorten, is afgewezen door de kantonrechter. Zij vindt dat de ernstige bezwaren nog steeds overeind staan. Op 3 oktober komt het Openbaar Ministerie aan het woord in deze zaak.

Wanita Ramnath


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May