Santokhi wil duidelijkheid over Alcoa en Monaco-group
19 Jul 2016, 01:42
foto
VHP-fractieleider Chan Santokhi vindt dat De Nationale Assemblee beschermd moet worden. (Foto: Raoul Lith)


VHP-fractieleider Chan Santokhi heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de houding van de regering over de bauxietsector. Hij vindt dat de Assembleevoorzitter en het gehele college het gezag van het parlement moeten beschermen. Santokhi wil van de regering weten wat er precies uitgevoerd wordt met Alcoa/Suralco, want de intentieverklaring is ingetrokken, nadat De Nationale haar inzichten kenbaar gemaakt had aan de regering.

Er is ook een 'memorandum of understanding' getekend met de de Franse multinational Monaco Resources over ontwikkelen van de bauxietsector. Santokhi wil dat de regering aan De Nationale Assemblee meedeelt wat de status is met de intentieverklaring met Alcoa en die van Monaco Resources. "Wat wordt er op dit moment uitgevoerd?" vraagt hij zich af.

Santokhi voerde maandag in De Nationale Assemblee aan dat recentelijk op een persconferentie van de president hij gehoord heeft dat de regering in feite doorgaat met uitvoering te geven aan de intentieverklaring met Alcoa/Suralco. "Laten wij er zorg voor dragen dat besluiten en inzichten van het parlement ook nageleefd worden, anders kunnen wij de tent hier sluiten voorzitter. Het gaat om een zeer belangrijke sector."

Vandaag geeft de regering antwoord op vragen die eerder gesteld zijn over het Stabilisatie- en Herstelplan. Ook deze kwestie zal dan aan de orde komen. De vergadering is gepland voor 13.00 uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May