Santokhi: Moslims in Suriname alom gerespecteerd
17 Jul 2016, 03:24
foto
De 'Ied milan' in stichting 'de Olifant' zaterdag was goed bezocht. (Foto: VHP Media Commissie)


De VHP heeft zaterdag voor de derde keer in partijcentrum 'de Olifant' een 'Ied milan' gehouden. Behalve samen het einde van de vastenmaand vieren, worden ook de banden onderling versterkt, zei VHP-voorzitter Chan Santokhi. "Wij zijn blij en trots dat in ons land moslims voorbeeldig leven en alom worden gerespecteerd. De tolerantie die wij hebben is een voorbeeld voor andere landen, waar mensen elkaar zwaar discrimineren en zelfs vermoorden vanwege hun etnische of religieuze achtergrond. Wij kennen de voorbeelden van terroristische aanslagen in vele landen," stelde Santokhi.

De VHP-voorzitter zei dat met de gezamenlijke viering het nationale karakter van Ied-ul-Fitr benadrukt wordt, onderlinge begrip en tolerantie tussen belijders van verschillende godsdiensten. Hij bleef ook enige tijd stilstaan bij de betekenis van vasten. "De vastenmaand leert u ook solidair te zijn met de armen. In de moeilijke situatie waarin ons land en volk zich bevinden, hebben wij de armen nu dichtbij huis. Het is daarom goed dat vele moslims en djamaats geld en goederen hebben gegeven aan de armen om het Ied-ul-Fitr feest te kunnen meemaken. Dat is een goede geste," benadrukte de politicus.

De grondbeginselen die gepaard gaan met Ramadan, zoals respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid, moeten volgens Santokhi de basis vormen voor de ontwikkeling van Suriname. "Meer dan ooit is het noodzakelijk aan de nieuwe generaties de fundamentele menselijke waarden op het gebied van de moraal en de burgerzin bij te brengen, die noodzakelijk zijn voor het persoonlijke leven en dat van de gemeenschap. Deze 'Ied milan' draagt zeker bij aan een gevoel van gezamenlijkheid in onze samenleving. De verstandhouding en de samenwerking tussen de religiën groeit," meent de VHP-voorzitter.

"Vertrouwen in elkaar, daar gaat het om. En om een positieve instelling en niet om elkaar de put in te praten. U merkt het deze dagen: Wetten worden terzijde geschoven, gebrek aan vertrouwen doet de regering wankelen, gebrek aan vertrouwen brengt ook mensen aan het wankelen," voerde Santokhi aan. "Laten we samen bidden. Laat recht en wet zegevieren. Laat Ied-ul-Fitr ons die spirituele kracht en energie geven die nodig is offers te brengen waar onrecht plaats maakt voor recht, onwetendheid voor kennis en dat alle positieve inspanningen, beloond mogen worden ter verdere ontwikkeling van ons geliefd land Suriname."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May