Militairen in Turkije zeggen macht overgenomen te hebben
15 Jul 2016, 18:36
foto
Een van de belangrijke bruggen die overgenomen zijn door militairen. (Getty Images/BBC)


In Turkije heerst er een chaotische situatie. Militairen zeggen de macht te hebben overgenomen in het land. De Turkse premier Binali Yildirim ontkent volgens internationale media dat de coup geslaagd is. Het is niet duidelijk waar de premier zich op dit moment bevindt. De Amerikaanse zender CNN meldt dat hij veilig is.

Militairen hebben op de Turkse televisie gezegd de macht overgenomen te hebben. Dit was volgens het leger nodig om te zorgen dat de wetten worden nageleefd en de democratie en mensenrechten worden beleefd. Er zijn diverse mensen gevangen genomen. Luchthavens zijn gesloten, terwijl verschillende objecten in handen zijn van de militairen, die zeggen volledige controle te hebben over het land.

Volgens Yildirim gaat het om een deel van het leger dat getracht heeft om een staatsgreep te plegen. Hij zegt dat de gekozen regering nog steeds de macht in handen heeft. De premier heeft de veiligheidsdiensten opgeroepen om er alles aan te doen om de orde in het land te herstellen. De situatie is nog bijzonder onduidelijk. Er zijn veel militairen op straat in Instanbul.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May