Overheidscrèches willen verhoging
16 Jul 2016, 11:47
foto


De overheidscrèches die vallen onder de Stichting Beheer en Exploitatie Overheidscrèches (SBEC) zitten door de financiële situatie in het land met de handen in het haar. De subsidie van de overheid komt mondjesmaat binnen en het is voor de leiding van deze crèches steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Al enige tijd is voorgesteld om het inschrijfgeld (ouderbijdrage) voor het komende crèchejaar te verhogen. Echter is het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting waaronder de stichting valt, niet happig op het voorstel.

Een crèchehoofd zegt dat door het wegvallen van de dienst Kindervoeding het een stuk moeilijker is geworden. Een deel van de kosten voor onderhoud wordt wel gedekt door het ministerie, maar dit is bij lange na niet voldoende. Een alternatief om uit de situatie te geraken is om het inschrijfgeld dat thans tussen de SRD 80 en SRD 105 ligt te verhogen, stelt ze. Anuskha Ramesar-Gopalrai voorzitter van het stichtingsbestuur bij SBEC, zegt dat er inderdaad besloten is om de verhoging on hold te zetten.

“Het bestuur ondersteunt de gedachtegang van minister Joan Dogojo. Wij vinden dat de werkende vrouw, de gelegenheid moet hebben om haar kinderen te laten opvangen, zodat zij zich ten volle kan inzetten voor de nationale ontwikkeling. Vooral met de huidige situatie, waarbij we weten dat kosten voor levensonderhoud zijn toegenomen, is het niet ideaal om nu te gaan verhogen”, zegt Ramesar-Gopalrai. Ten aanzien van de subsidie aan de crèches, werkt het ministerie eraan dat de uitbetaling ook optimaal geschiedt. “Het kan soms bij mondjesmaat, maar feit is dat we weten dat we moeten subsidiëren en dat de kwaliteit gewaarborgd blijft”, meent ze.

De SBEC heeft 10 crèches onder haar beheer en twee peuterscholen. De bijdrage bij de peuterschool is SRD 60 per maand en zal vooralsnog ook niet worden verhoogd.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May