Verdachte compenseert slachtoffer aanrijding
15 Jul 2016, 04:24
foto


Wilgo P. (64) heeft op 7 juni op de Weg naar Maretraite een fietser aangereden. De verdachte heeft het slachtoffer een nieuwe fiets geschonken. Het slachtoffer liep een fractuur aan zijn rechterbeen op. Na de aanrijding is de verdachte doorgereden en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Advocaat Lygia Palmburg die de verdachte bijstaat, vroeg de voorlopige hechtenis van haar cliënt op te schorten. De man was niet in het bezit van een rijbewijs.

Officier van justitie Manro Danning voerde aan dat morele en financiële compensaties de bezwaren niet minder ernstig maken. De raadsvrouw voerde aan dat de verdachte een slecht zicht had, waardoor hij een verkeerde inschatting maakte. Volgens Palmburg moest de verdachte zijn buitenlands rijbewijs inwisselen voor een Surinaamse en op rijles gaan. Dit heeft hij niet gedaan. Zij merkte op dat haar cliënt het feit bekend heeft.

Kantonrechter Danielle Karamatalie voerde aan dat Wilgo P. zelf geen stappen heeft ondernomen, hoewel hij wist dat hij het slachtoffer had aangereden. Bij de politie had hij verklaard dat hij iets had aangereden, maar uit angst en schrik doorgereden was. Na een half uur pakte hij een taxi en ging hij kijken. Toen vernam hij dat het slachtoffer afgevoerd was. Op 8 juni werd hij door de politie gebeld om zich aan te melden. De volgende dag meldde hij zich aan en werd hij in verzekering gesteld.

Op 11 augustus zal deze zaak voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May