Bond SLM vertrouwt directeur bij overdracht vertrekhal
14 Jul 2016, 13:25
foto


De bond van Personeel Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (BPSLM) steunt de SLM-directeur Robbi Lachmising ten volle in de overdracht van de vertrekhal aan de NV Luchthavenbeheer. “De bond heeft het volste vertrouwen in hem dat hij het onderste uit de kan zal halen en dat dit niet zal leiden tot een aderlating voor de SLM en haar werknemers,” schrijft de bond in een verklaring.

De ondersteuning van de bond komt nadat in de overdrachtsovereenkomst in grote lijnen de eisen van de BPSLM zijn opgenomen. Op een algemene ledenvergadering op 9 juni had de bond zijn eisen op tafel gezet. De presentatie van een luchtvaartplan, de garantie van continuïteit van de SLM en de bestaanszekerheid van de werknemers. De vakvereniging wil ook dat de vliegveiligheid en veilige werkomstandigheden worden gegarandeerd en dat de passagiers moeten zijn beschermd tegen hoge prijzen. Aan bepaalde eisen kan worden voldaan door duidelijke wetgevingsproducten. Voorts wil de BPSLM dat de eisen voor grondafhandelingsbedrijven worden geregeld om onder andere luchtvaartmaatschappijen te beschermen.

In zijn verklaring van vandaag wijst de bond erop dat als mocht blijken dat partijen zich niet houden aan de overeenkomst, de BPSLM genoodzaakt zal zijn om vakbondsmiddelen te gebruiken om deze af te dwingen. De vertrekhal op de Johan Adolf Pengel Luchthaven van de SLM wordt morgen overgedragen aan NV Luchthavenbeheer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May