Gajadien: President komt verwarrend over
14 Jul 2016, 10:11
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat president Desi Bouterse bijzonder verwarrend overgekomen is op zijn persconferentie van dinsdag. "De president heeft zaken door elkaar gehaald. Het is de regering geweest die goedkeuring heeft gegeven aan de tarieven van de EBS en een 'flate-rate' voor huishoudens heeft bepaald. In het hele land waren er protesten hierover. Nu in de praktijk blijkt dat mensen enorme bedragen hebben moeten betalen, zegt de president dat de EBS grove fouten heeft gemaakt," stelt Gajadien in gesprek met Starnieuws.

Het Assembleelid kan geen touw meer vastknopen over Alcoa. De Nationale Assemblee heeft een standpunt ingenomen dat de intentieverklaring die de regering gesloten had met Alcoa moest worden ingetrokken. Dit heeft de regering ook gedaan, want die optie was ingebouwd. "En toch praat de president nog over een memoradum of understanding met de Alcoa. De Nationale Assemblee heeft adviezen gegeven, waar alle fracties achter staan. De onderhandelingscommissie moest worden ontbonden en een nieuwe worden benoemd. Op de persconferentie laat de president de voormalige commissievoorzitter Dilip Sardjoe aan het woord die mededelingen doet alsof het om feiten gaat," zegt Gajadien.

De volksvertegenwoordiger merkt op dat de president de tweede keer stelt dat hij de koers omlaag zal brengen. Dit had hij in april gezegd en nu weer. De Centrale Bank van Suriname heeft besloten de koers los te laten en de president vraagt volgens Gajadien aan cambio's om met een bandbreedte te werken. De president is bezig met het 8 decemberproces, terwijl het hele beleid in het land vastzit.

Gajadien merkt op dat het land krachtig leiderschap nodig heeft, aangezien op verschillende vlakken een crisis heerst. Het Stabilistatie- en Herstelplan is nog niet afgerond. De afspraken met het Internationaal Monetair Fonds lopen niet zoals gepland. "Overal is er een chaos en het volk is daar de dupe van. Terwijl de president zegt dat mensen die teveel betaald hebben de vorige maand een restitutie zullen krijgen. Dat heeft hij begrepen van de EBS. Aan de andere kant stelt de EBS dat er helemaal geen verrekening zal plaatsvinden, of het teveel betaalde geld wordt teruggegeven. De verwarring is compleet," concludeert de politicus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May