President stoort zich niet aan oppositie
13 Jul 2016, 00:22
foto
President Desi Bouterse tijdens een persconferentie dinsdag. Naast hem vicepresident Ashwin Adhin. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft geen boodschap aan dat de oppositie kritiek op hem heeft over uitspraken die hij gedaan heeft tijdens de Caricom-top in Georgetown, Guyana. Bouterse zei dat hij hier in Suriname diverse diplomaten geïnformeerd had over de situatie rond het 8 december strafproces. Na een verklaring heeft de oppositie nu een brief geschreven naar Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om een openbare vergadering aan te vragen.

De oppositie vraagt Simons om een vergadering uit te schrijven met als agendapunt: Het bespreken van de uitspraken van de president van de republiek Suriname betreffende de destabilisatie door de oppositie op de recent gehouden Caricom Staatshoofden bijeenkomst te Georgetown, Guyana.
De Nationale Assemblee en de samenleving dienen tijdig en afdoend geïnformeerd te worden over hetgeen de president in de Caricom vergadering heeft gezegd over, de oppositionele partijen, die geen enkele inspanning nalaten om Suriname te destabiliseren en dat ze daarbij justitiële mechanismen gebruiken om onrust te scheppen binnen de samenleving.

"De samenleving heeft recht op juiste informatie met betrekking tot deze uitspraken van de president, en of de door de president verschafte informatie op waarheid berust. Gelet op het bovenstaande wordt middels deze, een openbare vergadering ter wille van het nationaal belang aangevraagd", schrijven de Assembleeleden Asiskumar Gajadien, Dew Sharman, Krishna Mathoera, Riad Nurmohamed, Jitendra Kalloe, Mahinder Jogi (allen van de VHP), Marinus Bee (ABOP), Edward Belfort (ABOP), Ingrid Karta-Bink (PL) en Patricia Etnel (NPS).

De president zei dat iedereen met wie er gesproken is, heeft gesteld dat zolang de handelingen rond artikel 148 van de grondwet binnen recht en wet plaatsvinden, niemand daar moeite mee heeft. Bouterse merkte op dat niet alle media de juiste informatie geven, daarom heeft de regering 'de juiste informatie' gegeven aan diplomaten en de staatshoofden. "Wij zijn voorstanders en voorvechters van een zone van peace. Wij zijn voorvechters van een stuk vrede hier op het zuidelijke halfrond," stelde de president op een persconferentie dinsdag. Op basis van de principes van Unasur en Caricom moet dit stukje Amerika gevrijwaard blijven van onrust en chaos zoals in vele delen van de wereld. Als mensen zich storen aan de uitspraken en een andere zienswijze hebben dat chaos ons dichterbij huis zal brengen, moeten zij bij zichzelf te rade gaan. "Wat mij betreft, hebben zij pech gehad," zei de president.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May