Getuige blij met dood slachtoffer; kan niet meer stelen
13 Jul 2016, 06:42
foto


In de strafzaak tegen verdachte N.W. is de getuige R. gehoord door rechter Cynthia Valstein-Montnor. Het Openbaar Ministerie vertegenwoordigd door officier van justitie Gloria Stirling heeft N.W. voorgebracht, omdat hij ervan wordt verdacht op 6 april van dit jaar, ene J. opzettelijk en met kracht meermalen met een houwer te hebben gekapt, waardoor deze is overleden. De getuige zei dat hij blij is met de dood van J. omdat hij niet meer kan stelen.

Het misdrijf vond plaats op de hoek Waaldijkstraat en Drambrandersgracht. Getuige R. verklaarde in de rechtszaal dat verdachte en slachtoffer in een achtervolging waren waarbij het slachtoffer kwam te vallen. De verdachte kapte toen op hem in en bleef maar kappen. Hoewel het slachtoffer J. schreeuwde om hulp en de getuige riep dat het genoeg was, bleef de verdachte maar kappen. Daarbij is een hand van J. afgekapt en leek het alsof N.W. zichzelf niet meer was. Hij bracht het slachtoffer nog een laatste slag toe aan het hoofd en is daarna weggelopen alsof er niets aan de hand was. Vrees voor zijn eigen vege lijf maakte dat de getuige niet kon ingrijpen. Slachtoffer J. vertoonde multiple kapverwondingen en is doodgebloed op de weg.

Op de vraag van de officier van justitie of 'de winti' toen voorbij was, kon de getuige geen antwoord geven. Volgens de getuige zou de hele buurt blij zijn omdat er dagelijks een bende in die omgeving opereerde. In deze zaak had het slachtoffer samen met een jeugdige de verdachte beroofd, die in zijn auto langs de Kleine Saramaccastraat lag te slapen. Zij hebben eerst getracht hem te wurgen. De rechter stelde de verdere behandeling van de zaak uit naar 8 augustus. Bij die zitting zullen meer getuigen gehoord worden, en zullen videobeelden van het gebeurde worden bekeken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May