Videobeelden als ondersteunend bewijs in moordzaak
12 Jul 2016, 18:57
foto


In de moordzaak van de Kawilleweg waarbij ene P.P. om het leven is gebracht middels messteken, zijn er op de zitting van gisteren videobeelden bekeken door de kantonrechter. Deze videobeelden zijn als ondersteunend bewijs aangedragen door openbare aanklager, Gloria Stirling, met technische ondersteuning van de afdeling Forensische Opsporing.

Op het beeldmateriaal is duidelijk te zien hoe de twee verdachten in deze strafzaak om 1 uur in de ochtend heen en weer lopen over de Ringweg in Paramaribo-noord. Verdachte P.H. had een capuchon over zijn gezicht en een regenjas aan. Op de zitting bekende hij dat hij degene was die op het videomateriaal te zien was.

Ook de echtgenote van slachtoffer P.P. die is aangehouden in deze zaak, verklaarde dat vermoedelijk zij degene was die op het beeldmateriaal voorkomt. Zij verklaarde te lopen naar een zekere Mila die aan de Ringweg woonachtig was, achter de kippenzaak die zij samen met haar overleden echtgenoot had.

Aangezien het psychiatrisch rapport pas tijdens de behandeling ter terechtzitting binnenkwam, werd de zaak op verzoek van de advocaten van de verdachten uitgesteld naar 6 oktober 2016. In deze moordzaak is gebruik gemaakt van DNA-onderzoek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May