Duo krijgt 5 jaar cel voor brute beroving taxichauffeur
12 Jul 2016, 01:32
foto


Roel G. en Dwight L. zijn elk veroordeeld door kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor tot 5 jaar gevangenisstraf, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Beide veroordeelden hebben op 12 april van het vorig jaar een taxichauffeur op gewelddadige wijze van zijn voertuig en persoonlijke spullen beroofd.

Zij waren gewapend met een mes en hebben het slachtoffer met vuistslagen op de buik bewerkt, en hem vastgebonden met een veiligheidsgordel. Vervolgens gooiden zij de taxichauffeur in de kofferbak van het voertuig en reden met hem weg.

De gealarmeerde politie kon de criminelen in eerste instantie niet tot stoppen dwingen. Pas nadat er 18 schoten op de auto werden gelost, kwam deze tot stilstand. De rechter vond het feit zeer ernstig, temeer daar een van de veroordeelden een recidivist is. Officier van Justitie, Gloria Stirling, eiste op een eerdere zitting 6 jaar onvoorwaardelijk. Zij vond deze eis gepast, als gelet wordt op de toenemende verruwing van de criminaliteit en de angst en vrees die dit soort misdrijven bij de burgerij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May