Kindertehuis Emaus sluit zijn deuren
12 Jul 2016, 20:43
foto
Kindertehuis Emaus sluit uiterlijk op 1 september.


Het Kindertehuis Emaus van de Stichting Jongeren Opvang Suriname, dat valt onder het Rooms Katholieke Bisdom, sluit per 1 september zijn deuren. Behalve dat de financiële crisis als oorzaak dient, is de leiding van het tehuis de mening toegedaan dat de kinderen weer geplaatst kunnen worden bij hun ouders. Dit zegt Elly Raymann, bestuurslid van Stichting Jongeren Opvang Suriname, belast met de coördinatie.

Het tehuis moest verhuizen van de Verlengde Keizerstraat waar er geen huur betaald werd, maar het gebouw voldeed niet meer. Het tehuis is ondergebracht in een huurpand van de Nationale Stichting Blindenzorg Suriname aan de dokter Sophie Redmondstraat. De stichting kan het tehuis volgens Raymann niet meer draaiende houden. “De huur is te hoog en er kan niet met zekerheid gezegd worden of de overheid de zorg van de elf jongens op zich wil nemen. We gaan ze terugplaatsen bij hun ouders en zullen wij indien nodig ze vanuit het gezin verder begeleiden”.

Kindertehuis Emaus is bijkans 20 jaar geleden begonnen als een opvang voor zwerfkinderen en kinderen die met de justitie in aanraking kwamen. “Door de jaren heen zijn de processen gaan veranderen en de groep die wij nu hier hebben, is door hun ouders geplaatst”. Het personeel werd betaald uit donaties en de laatste jaren gedeeltelijk uit subsidie van de overheid. Nu zijn er twee begeleiders bij het tehuis, een kokkin die ook helpt met de begeleiding en de beheerder. Die zijn al aangezegd een andere baan te zoeken.

De Stichting Jongeren Opvang Suriname heeft naast Kinderhuis Emaus ook het beheer van het Maria Consolatrix Internaat te Abadoe Kondre onder zich. Hier worden tussen de 30 en 40 kinderen per jaar opgevangen. Bij het internaat zal het werk normaal voortgezet worden.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May