Lidbondentoernooi:Tahitti wint thuis van De Ster
11 Jul 2016, 04:26
Het winnende team van Tahitti.

De wedstrijd tussen De Ster (kampioen Nickerie) en Tahitti (kampioen Brokopondo) eindigde in een 2-3 voordeel voor Tahitti. De Ster kon geen gebruikmaken van hun thuisvoordeel en Tahitti maakte gretig gebruik van de aanbieding.

Reeds in de eerste minuut moest De Ster de wedstrijd naar zich toetrekken, toen de verdediging van Tahiti nog niet wakker was. De bal werd rakelings naast het doel getrapt. Na de spelhervatting (2e minuut) heeft de aanvallende spits van Tahitti, Presello Van der Meer, geen fout gemaakt hij kreeg de bal tussen twee verdedigers en plaatste de bal langs de doelman van De Ster, en noteerde 1-0 voor zijn ploeg. Van der Meer had niet genoeg want in de 11e maakte hij geen fout en noteerde 2-0. De Ster ging toen uit een ander vat tappen en de speler Kevin Apasie reduceerde de stand naar 2-1.
In de 38e minuut vergrootte de ploeg van Tahiti wederom hun voorsprong en de speler Donadoni Wee Wee maakte doelpunt no. 3 voor Tahitti, wat ook de ruststand was.

Na de rust kwam het spel van De Ster beter uit de verf, want reeds in de 48e minuut was het wederom Kevin Apasi die een inswinger plaatste tussen de touwen en de stand reduceerde naar 2-3, dat later ook de eindstand bleek te zijn.
Volgens coach Jonathan Landveld van Tahitti, trainen zijn jongens maar 1 keer per week, dus het was een beetje zwaar. De opdrachten zijn volgens de coach deels uitgevoerd, omdat zij naar een vroeg doelpunt moesten zoeken en dan van daaruit het spel bepalen en dat is aardig gelukt.
Volgens trainer Ernandes Winter traint De Ster slecht, vandaar de verslapping in de achterhoede, waardoor De Ster 2 vroege doelpunten tegen zich had. De tweede helft heeft De Ster een betere wedstrijd gespeeld maar de kansen werden niet benut.

Overige uitslagen:
Coronie Boys (kampioen Coronie) tegen SCV (kampioen LSO) 2-1,
Wanhatti (semikampioen WSO) tegen Slee Jr. (kampioen NGVB) 1-3 afgebroken met nog 16 min te spelen, nadat spelers van Wanhatti uit onvrede met arbitrale beslissingen, het veld verlieten.
BSV (semikampioen Brokopondo) tegen Flora (semikampioen NGVB) 1-3.