EK 2016: Portugal Europees Kampioen
10 Jul 2016, 18:55
foto
Na het laatste fluitsignaal zijn het tranen van vreugde bij Cristiano Ronaldo.(Foto's: Reuters)


Invaller Eder heeft Portugal in de 109e minuut het Europees Kampioenschap geschonken. Het is gastland Frankrijk dat de betere kansen heeft gehad, niet gelukt de droom van de Franse natie waar te maken. Was sterspeler Cristiano Ronaldo nog in de 22e minuut in tranen van pijn, na het laatste fluitsignaal in het Stade de France, waren het tranen van pure vreugde.

Het duel ging naar verlengingen nadat geen van de teams erin was geslaagd het bal in de netten te krijgen. Ook de eerste verlenging verliep zoals een groot deel van de eerste 90 minuten. Maar met mentale steun die Ronaldo zijn team vanuit de bank gaf, hebben de Portugezen hun beste kant gegeven in het laatste kwartier.

Eder die als invaller kwam van Renato Sanches, heeft de hoop van de teamgeest van de Portugezen bekroond met een fantastisch doelpunt. Een minuut daarvoor had Raphaël Guerreiro een vrije trap nog op de lat geplaatst. Portugal schrijft geschiedenis, met zijn gouden generatie van Luis Figo en Rui Costa was het de natie niet gelukt, maar nu hebben ze een goede team spirit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May