Militairen oefenen met .50 vanuit heli
11 Jul 2016, 00:41
foto
Een Chetak helikopter van de Luchtmacht met de zelf gecreëerde .50 constructie.


Voor de eerste keer heeft het Nationaal Leger vanuit een Chetak helikopter met een zware mitrailleur.50 geschoten. De schietoefening voor de luchtmacht vorige week achter Zanderij (OP-savanne) was bedoeld om de zelf gecreëerde .50 constructie uit te testen. De test is tot dusver veelbelovend te noemen.

Vorig jaar overhandigde India de drie Chetak heli’s formeel aan Suriname. De heli’s zijn niet voorzien van wapens. Met restmateriaal en verzamelde technische onderdelen zijn de manschappen van het leger zelf aan de slag gegaan. Het resultaat was een werkende .50! Een nieuw wapen of zelfs een tweedehandse zou het land extra geld hebben gekost. Hoewel het testproject nog in ontwikkeling is, kan de Luchtmacht nu al zeggen dat zij weer bewapend door de lucht vliegt.

De helikopters hebben in totaal US$.16.353.000 gekost. De financiering kwam uit de vierde kredietlijn van India uit 2008. De afbetaling met een lage rente loopt over een periode van vijftien jaar. De zeven-zits Chetaks hebben brandstof voor tweeënhalf tot drie vlieguren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May