Dodson stelt functie ter beschikking uit egards voor DOE
10 Jul 2016, 00:01
foto
Regilio Dodson heeft zijn portefeuille ter beschikking gesteld van de president. (Foto: René Gompers)


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zegt aan Starnieuws na een vergadering van DOE zaterdagavond, dat hij "uit egards voor de partij" besloten heeft zijn portefeuille aan te bieden aan president Desi Bouterse. Dodson legt uit dat hij namens DOE minister is geworden. Het is dan meer dan billijk dat hij zijn ontslagbrief heeft geschreven zaterdag. Het ligt aan de president om te bepalen wat er verder zal gebeuren.

Dodson zegt dat hij de afgelopen elf maanden alle ruimte heeft gekregen om het werk te doen. Hij heeft diverse vraagstukken die jaren een discussiepunt waren, aangepakt. Daarin heeft hij de steun van de president ervaren. Dodson vindt dat hij een goede job heeft gedaan. Het aanbieden van zijn ontslagbrief heeft alleen ermee te maken dat DOE nu geen deel uitmaakt van de coalitie.

Over opmerkingen dat Dodson weer terug is bij de NDP, antwoordt de DOE-topper dat hij twintig jaar geleden als student op de universiteit, de filosofie van de paarse partij heeft uitgedragen. Daar is hij trots op. "Maar ik ben al achttien jaar lid van DOE en heb huis aan huis de filosofie van de partij uitgedragen," merkt Dodson op.

Over de functie van directeur Dave Abeleven en andere DOE-prominenten die topfuncties vervullen op Natuurlijke Hulpbronnen, zegt Dodson dat het ambtenarenbesluit voor hen geldt. Zij hoeven hun functie niet beschikbaar te stellen. Hij doet dat wel, omdat de ministersfunctie politiek wordt ingevuld. Hij is niet als technocraat aangetrokken in dit kabinet, maar als exponent van DOE. Binnen de partij zal ernaar toe gewerkt worden om de gelederen te sluiten. Zoals eerder afgesproken op een congres moeten er bestuursverkiezingen gehouden worden. Het bestuur onder leiding van Carl Breeveld is nu zover om de commissie die de verkiezingen moet organiseren, te benoemen.

Over het vraagstuk van het toepassen van het 'staffelmodel' voor alle huishoudens, zegt Dodson dat er continuïteit van beleid moet zijn. Deze kwestie is met de president en de president-commissaris van de EBS besproken. De opdracht is gegeven om de nieuwe berekening per 1 juli door te voeren. Dodson gaat ervan uit dat dit normaal gebeurt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May