EBS zal tariefsverlaging huishoudens doorvoeren
10 Jul 2016, 00:34
foto


De leiding van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal, hoewel niet van harte, uitvoering geven aan de opdracht van president-commissaris Patrick Peneux. Per 1 juli zullen huishoudens die boven de 450 kilowattuur (kWh) per maand gebruiken, niet meer zulke hoge rekeningen krijgen. Vooral de huishoudens boven de 800 kWh zullen een grote verlichting voelen.

Na een overleg met president Desi Bouterse en minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft Peneux de opdracht gegeven aan de directie om het 'staffel-rekenmodel' uit te voeren per 1 juli. Eerder had Dodson de directie opgedragen, maar vanuit de leiding van de EBS werd een besluit van de regering gevraagd.

Starnieuws verneemt dat na ingrijpen van de president, de president-commissaris erop gestaan heeft dat de directie uitvoering geeft aan de opdracht. Aanvankelijk werd er tegengestribbeld, maar uiteindelijk is besloten om gehoor te geven aan de directieven die zijn gegeven.

De EBS had voor juni een behoorlijk bedrag binnengehaald op basis van de verhogingen. Nu zal minder binnenkomen, waardoor er extra bezuinigd zal moeten worden om de gestelde doelen te halen. Er is een tijdspad afgesproken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de subsidie aan het bedrijf per 1 januari 2017 af te bouwen.

De tweede verhoging die afgesproken is met het IMF moet in september ingaan. De EBS zal behoorlijk moeten bezuinigen en een efficiënt beleid moeten uitvoeren om te voorkomen dat de tarieven over twee maanden weer worden opgeschroefd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May