Jharap ondersteunt 'We Zijn Moe'
09 Jul 2016, 02:23
foto
Ex-Staatsolie directeur Eddy Jharap ondersteunt Curtis Hofwijks in zijn protestactie tegen de regering. (Foto: René Gompers)


Actiegroep ‘We Zijn Moe’ is vrijdag verrast geworden met de steun van ex-Staatsolie directeur Eddy Jharap, 'een grote zoon van Suriname'. Na een rustperiode van drie weken heeft de groep de acties hervat. Jharap heeft besloten niet langer aan de kant te blijven staan. Dat de regering er alles aan doet om het 8 december strafproces te stoppen, waarvan de hoofdverdachte president Desi Bouterse is, is de druppel die de emmer van Jharap heeft doen overlopen.

“Elke dag gebeurt er weer wat, wat mij angst aanjaagt. Ik kon niet langer in me luie stoel blijven en hopen op een wonder. Er is een aantal mensen dat protesteert. Ik ben opgestaan en ben komen protesteren.” Jharap geniet van een welverdiende pensioen, maar volgt nog altijd de actualiteiten. “De manier waarop het (8 december strafproces) plotseling weer gestaakt is, heeft de nodige bezorgdheid bij mij gewekt,” deelt Jharap mee. “Ik kan wel veel verdragen, maar dit is toch wel het toppunt geweest.”

Jharap vindt Curtis Hofwijks, leider van ‘We Zijn Moe’, een moedig mens. De opkomst bij het protest was gering. Jharap vindt dat er meer mensen hun bezorgdheid moeten komen uiten. Hij merkt op dat het aan de samenleving ligt om de situatie te veranderen. “Ik hoop dat andere mensen die bezorgd zijn over de ontwikkelingen in het land niet passief en apathisch thuis zitten wachten totdat er een of ander wonder gaat gebeuren. Iedereen moet meehelpen om de mensen die het voor het zeggen hebben, wakker te schudden en de dingen te doen die de gemeenschap uiteindelijk ten goede moeten komen.” Jharap houdt het niet bij deze ene keer. Hij zal er vaker zijn, deelt hij mee.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May