Gajadien wil verrekening teveel betaalde stroomtarieven
09 Jul 2016, 06:06
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat de Energie Bedrijven Suriname (EBS) de te hoge rekeningen die in juni betaald zijn door huishoudens, moet verrekenen. Ongeveer 7% heeft ruim SRD 20 miljoen extra betaald in juni. Veel mensen hebben bijna een hart stilstand gekregen toen zij de hoge bedragen onder ogen kregen.

Gajadien zegt aan Starnieuws dat op basis van de verhoogde tarieven veel goederen en diensten ook de lucht in zijn gegaan. De mensen moesten diep in hun zak tasten. Anderen moesten geld lenen om de rekening te betalen, want anders zouden zij afgesloten worden. "De mensen moeten genoegdoening krijgen, nu het besluit door de aandeelhouder is genomen dat het staffel-model gehanteerd moet worden per 1 juli," meent het Assembleelid.

De politicus heeft bij diverse gelegenheden gesteld dat de berekening van de kostprijs van EBS niet transparant en reëel is. Hetzelfde geldt ook voor het sluiten van contracten met derden. Nadelige deals die gesloten zijn, werken door in de stroomtarieven. Nog steeds is er geen duidelijkheid in diverse zaken.

Gajadien merkt op dat nagenoeg het hele land gewaarschuwd heeft voor de tariefsverhoging, maar de regering heeft niet willen luisteren. Nu vooral de middenklasse zwaar is getroffen, moeten besluiten teruggedraaid worden. "Het is meer dan billijk dat er verrekening plaatsvindt in juli van het bedrag dat teveel in rekening is gebracht," stelt het Assembleelid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May