Suriname voert handelsgesprekken met Trinidad
08 Jul 2016, 21:06
foto
Premier Keith Rowley van Trinidad en Tobago heeft handelsgesprekken gevoerd met president Desi Bouterse. (Foto: newssourcegy.com)


President Desi Bouterse heeft handelsgesprekken gevoerd met de premier van Trinidad en Tobago, Keith Rowley. Suriname zal een technisch team sturen voor verdere onderhandelingen. Er zal ook worden gewerkt aan een business plan op een aantal handelsgebieden, zegt Rowley.
Volgens de Trinidadiaanse premier zal er een delegatie naar Suriname afreizen om te praten over de “verdere handel en welvaart tussen de twee landen.” Bouterse en Rowley hebben elkaar gesproken tijdens de driedaagse 37e vergadering van Caricom Staatshoofden in Georgetown, Guyana.

Tijdens het gesprek is volgens Rowley gesproken over een verbintenis voor vrije handel tussen de Caricom-lidstaten. “Suriname heeft een aantal zaken aangehaald over de moeilijkheden die hij ondervindt bij het krijgen van hun producten op de Trinidadiaanse markt.” De premier zegt dat daarentegen de Surinaamse markt wijd openstaat voor Trinidadiaanse producten.

De moeilijkheden bij de toegang tot de Trinidadiaanse markt zijn het gevolg van niet-tarifaire belemmeringen in Trinidad, heeft president Bouterse premier Rowley laten weten. “We moeten dat onderzoeken om ervoor te zorgen dat we niet noodzakelijkerwijs de handel tussen onze landen belemmeren.” Rowley voegt eraan toe dat de twee leiders acties hebben ondernomen om ervoor te zorgen dat de geest van de vrije handel tussen de landen behouden blijft.

Er is ook gesproken over de mogelijkheid van samenwerking bij de ontwikkeling van de hydro koolstofarme industrie. Trinidad en Tobago zal zijn technische expertise op dit gebied geven. De mogelijkheid voor Suriname om zijn houtproducten te vervaardigen op Trinidad en Tobago voor de externe markt, zijn aan bod gekomen, vertelt Rowley aan de Trinidadiaanse krant Newsday.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May