President deelt bezorgdheid over hoge stroomrekeningen
08 Jul 2016, 13:37
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse vindt dat huishoudens die boven 450 kilowattuur (kWh) aan stroom per maand gebruiken, verlichting moeten voelen in de rekening die zij in juli zullen ontvangen. Er is overleg hierover gaande. De president had vandaag hierover een onderhoud met minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en Patrick Peneux, president-commissaris bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

De perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, zegt aan Starnieuws dat het staatshoofd zich zorgen maakt over de tarieven die een deel van de huishoudens heeft betaald. Ongeveer 7% heeft ruim SRD 20 miljoen moeten neertellen de vorige maand. Er zijn veel klachten over de stroomrekening en de kostprijs van de EBS.

Minister Dodson had in een vergadering met de directie en raad van commissarissen van EBS gevraagd om het staffel-model te hanteren, waardoor niet SRD 1,31 per kWh betaald moest worden voor huishoudens boven de 800 kWh. Het staffel-model is opgebouwd uit verschillende bedragen voor een kWh. De directie deelde in een persbericht mee dat pas gehandeld zal worden wanneer een missive komt van de raad van ministers. De opdracht van de minister werd niet uitgevoerd.

In het onderhoud dat de president had met Dodson en Peneux zijn de haken en ogen over deze kwestie besproken. Bouterse is van mening dat er verlichting moet komen, zonder dat de afspraken die gemaakt zijn om de subsidie terug te dringen in gevaar komen. Door bezuinigingen en een efficiënt beleid moet het mogelijk zijn om de kostprijs verder terug te dringen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May