Tyfoon Nepartak slaat toe: twee doden
08 Jul 2016, 09:41
foto
Tyfoon Nepartak is met windsnelheden van 198 km/u aan land gekomen van Taiwan. (Foto: Getty Images)


Tyfoon Nepartak is vanmorgen aan land gekomen aan de oostkust van Taiwan. Er zijn twee doden en 66 gewonden gevallen. De storm noodzaakt tot evacuaties en heeft verschillende diensten ontwricht.

Met windsnelheden tot 198 km/u heeft Nepartak zijn landing gemaakt in de oostelijke provincie Taitung. Meer dan 15.000 mensen moesten hun huizen verlaten, terwijl honderden vluchten zijn geannuleerd en kantoren en scholen zijn gesloten. De storm zal naar verwachting morgenochtend de Chinese provincie Fujian aandoen.

Nepartak die als een supertyfoon was gecategoriseerd, is inmiddels afgezwakt tot een gemiddelde storm Volgens het Centraal Weerbureau van het eiland zal Nepartak als een tropische storm China bereiken Zo’n 270.000 huishoudens kampen met stroomstoringen. De spoorwegdiensten zijn opgeschort en meer dan 500 binnenlandse en internationale vluchten zijn geannuleerd, zegt Li Wei-sen, woordvoerder van het Central Emergency Operations Center.

Bijna 4.400 militairen zijn ingezet rond het eiland, met 35.000 troepen op stand-by om te helpen met evacuaties en het verlenen van noodhulp. Taiwan wordt vaak getroffen door tyfoons. In 2015 zijn als gevolg van tyfoon Dujuan drie mensen overleden en meer dan 300 gewond geraakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May