Tweeënhalf jaar voor verwonden oom
08 Jul 2016, 00:43
foto


Reza G. is op de rechtszitting van donderdag veroordeeld tot tweeënhalf jaar celstraf door rechter Sieglien Wijnhard. De kantonrechter achtte poging tot doodslag bewezen. Hij had zijn deels verlamde bejaarde oom diverse keren met een mes gestoken. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van 2,5 jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij zal gedurende zijn detentie worden begeleid door een psychiater.

De man verklaarde dat hij een epilepsieaanval kreeg en niet meer wist wat hij deed. Uit de psychologische en psychiatrische rapporten bleek dat hij aangerekend kan worden voor de feiten die hij begaan heeft. Een buurmeisje trof hem badend in bloed op het erf aan. De oude man zou naar de winkel gaan en Reza G. bracht hem zonder enige reden enkele messteken toe.

Na zijn daad liet hij het mes op de grond vallen en liep zelf weg. De verdachte ontkende dat hij zijn oom neergestoken had. Het slachtoffer verklaarde dat hij plotseling werd aangevallen door Reza G. Hij kon geen weerstand bieden, omdat hij deels verlamd is. Ook heeft de verdachte hem vaker mishandeld. Het buurmeisje zag de verdachte weglopen na het feit. Het psychiatrische rapport gaf aan dat de veroordeelde een gebrekkige ontwikkeling heeft. Verder heeft hij geen psychische stoornissen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May