Duidelijkheid regering gevraagd over rekeningen EBS
07 Jul 2016, 13:36
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) stelt aan de orde welke rekening de samenleving zal ontvangen van de EBS. (Foto: Raoul Lith)


Het Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) wil weten welke uitdraai van de rekening de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal geven aan de samenleving deze maand. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft aangegeven dat het schijvenmodel (staffel) gehanteerd moet worden voor huishoudens boven de 800 kilowattuur. De directie van de EBS heeft te kennen gegeven dat daartoe een missive van de regering moet komen.

Gajadien gaf aan dat er grote verwarring is ontstaan in de samenleving. Er zijn duidelijk twee standpunten. Ook is gebleken dat de afgelopen maand 7% van de huishoudens ruim SRD 20 miljoen extra heeft moeten neertellen aan de EBS door de verhoging. Dit bedrag is duidelijk te hoog. Dit is ook aangegeven door de minister, vandaar dat de directie opgedragen is om staffelmodel te hanteren voor alle huishoudens. Ook is er duidelijkheid gevraagd over de betaling in US dollar aan EBS voor aansluitingen. Ook hier zijn er directieven gegeven waar de leiding van het elektriciteitsbedrijf zich niet aan houdt.

Waarnemend Assembleevoorzitter Melvin Bouva vroeg de coördinator van de regering in De Nationale Assemblee, minister Soewarto Moestadja, om zo snel mogelijk antwoord op dit vraagstuk te geven vanuit de regering. Moestadja beloofde dat hij zijn uiterste best zal doen om de minister van Natuurlijke Hulpbronnen vandaag nog aan het woord te laten. Bouva sprak de hoop uit dat de beslissing in het voordeel van de samenleving zal zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May